Ψυχή & Ελλάδα

/ η ψυχή ( θηλυκό ουσιαστικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας)< προέρχεται από το ρήμα «ψύχω»=πνέω,φυσώ. Κατά τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα η ψυχή είναι αόρατη, προφανώς συγγενεύει με τον κόσμο των Ιδεών: είναι απλή και ασύνθετη, αδιάλυτη και αιώνια, φωτεινή όπως είναι και οι Ιδέες. Η νόηση, που εδράζεται στην ψυχή, είναι αυτή που οδηγεί στη γνώση των ιδεών, και η γνώση των ιδεών στη γνώση των πραγμάτων. / Ελλάδα: Η ετυμολογία της λέξεως Έλλην προκαλεί μέχρι σήμερα συζητήσεις. Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι προέρχεται από τους Σελλούς (φωτίζω). Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, θεωρείται ότι στον ελλαδικό χώρο υπάρχει ανθρώπινη παρουσία πριν από 100.000 χρόνια (Παλαιολιθική Εποχή). Μια χώρα αθάνατη λοιπόν μέσα στο πέρασμα του χρόνου, των δοκιμασιών, που από τις στάχτες της αναγεννιέται για να διαδίδει την ελληνική ψυχή αιώνια σαν φωτεινή ιδέα. » Η ψυχή της Ελλάδας είναι απλή και όμορφη, αθάνατη, φωτεινή, αόρατη, συγγενεύει με τον κόσμο των Ιδεών.

The Soul of Greece

Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα!

Πολλά έχουν ειπωθεί και παρουσιαστεί για την Ελλάδα ανά στους αιώνες. Όλες οι υπέροχες εικόνες που αποτυπώνουν την ομορφιά των ελληνικών νησιών και των τοπίων της ηπειρωτικής Ελλάδας, όλοι οι μύθοι και οι ιστορίες που έχουν γραφτεί από τους αρχαίους αλλά και τους νεότερους Έλληνες συγγραφείς και έχουν επηρεάσει με τη σοφία τους τον κόσμο, είναι όσα από τα λίγα μόνο, συνθέτουν αυτή την ευλογημένη χώρα με τα πολλά ορατά πρόσωπα. Η ψυχή όμως είναι αόρατη. Είναι αυτή η πρωτογενής ενέργεια που δε μπορούμε να αντιληφθούμε οπτικά αλλά αντιλαμβανόμαστε καλύτερα με το υποσυνείδητό μας. Η ψυχή στη δική μας περίπτωση είναι που φέρει μέσα της όλα εκείνα τα ελληνικά γονιδιακά χαρακτηριστικά που περνούν από γενιά σε γενιά.

Σε αυτό το πνεύμα, γεννήθηκε η ανάγκη και τελικά προσπάθειά μας να μεταφέρουμε την ιδέα της ελληνικής ψυχής, μέσω των εικόνων, των εμπειριών και των συναισθημάτων που άνθρωποι μοιράζονται στη σελίδα μας. Η ελληνική ψυχή κατοικεί στα νησιά και στις πόλεις, περπατά δίπλα σε γαλάζια νερά και σκαρφαλώνει στα βουνά του τόπου αυτού. Είναι όλοι οι καλόκαρδοι άνδρες και σύζυγοι, όλες οι παθιασμένες γυναίκες και αφοσιωμένες μητέρες, οι ψαράδες των απομακρυσμένων νησιών, είναι ο ιερέας της γειτονιάς, οι παππούδες και γιαγιάδες που κρατούν τις παραδόσεις, οι επιστήμονες, οι επιχειρηματίες, είναι οι νέοι με την ενέργεια και την αισιοδοξία τους, ο γλεντζές και η παρέα, όλοι οι Έλληνες που ζουν εκτός Ελλάδας και είναι περήφανοι για τον τόπο τους. Αυτήν την αόρατη Ψυχή της Ελλάδας θέλουμε να σας συστήσουμε.

Θα ήταν χαρά μας να μοιραστούμε αυτό το ταξίδι μαζί σας!

Η ομάδα του The Soul of Greece

Our Team

 • Antonia Kaspiri

  Creator of The Soul of Greece

 • Konstantinos Velesiotis

  Creator of The Soul of Greece

 • Evelina Syrigou

  Journalist of The Soul of Greece

 • Mara Tabaki

  Event Planning of The Soul of Greece

 • Angela Katsenis

  Social media developer of The Soul of Greece

 • Dimitris Tektonidis

  Film Maker of The Soul of Greece

 • Agaristi Kaspiri

  Marketing Communications Manager (Germany)

Our Aims

Όλη η Ελλάδα σε μια ιστοσελίδα! Το The soul of Greece.com έχει σαν στόχο να συμβάλει στη διεθνή προβολή της χώρας.

 • ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Ενίσχυση, προβολή της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός. Ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως σύγχρονη, άμεση, μοντέρνα, καινοτόμα, φιλική! Αποπνέεται από τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας, το απλό, μίνιμαλ και καθαρό design.

 • ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  Ανάδειξη και ενίσχυση των Ελλήνων, της ελληνικής προσωπικότητας, της δημιουργικότητάς και εργατικότητας τους, της καινοτομίας τους με συνεντεύξεις γνωστών καταξιωμένων Ελλήνων αλλά και όλων των υπολοίπων που δεν είχαν την ευκαιρία έως τώρα να αναδείξουν μια καινοτομία τους, μία έρευνα, ή και μία καθημερινή προσφορά τους σε όλους τους τομείς (εργασιακό, κοινωνικό, ανθρωπιστικό, καλλιτεχνικό κ.τ.λ.)

 • ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ;

  Πως σκέφτεται, αισθάνεται και αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τη χώρα που ζει και τον υπόλοιπο κόσμο; Με παρουσιάσεις – απλού καθημερινού λόγου, τύπου ερωτήσεων – απαντήσεων, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μυαλό του και να επικοινωνήσουμε με την ψυχή του.

 • ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ ΟΠΩΣ:

  Διάδοση χειμερινού Τουρισμού - Αγροτουρισμού και ανάπτυξη ποικίλων – ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού συνδεδεμένων με το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον Ιαματικού, Αθλητικός ή συνεδριακός Τουρισμός. Διάδοση Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (μνημεία UNESCO) Διάδοση ελληνικού τρόπου διασκέδασης μέσω συμμετοχής σε δραστηριότητες. Ενίσχυση της κατανάλωσης των ελληνικών προϊόντων

 • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Να δημιουργηθεί ένα κανάλι επικοινωνίας, μία κοινωνική διάδραση μέσω «μηνυμάτων” λεκτικών και οπτικών που θα επιτρέπει την αμεσότητα ανταλλαγής πληροφορίας και εμπειριών παγκοσμίως.

Greek way of thinking - Greek way of living

Untitled Document