ΙΟΝ

ΙΟΝ - Ελληνικά αμύγδαλα και μόνο στην δική μας ΙΟΝ Αμυγδάλου

Γνωρίζετε από πού προέρχονται τα αμύγδαλα της αγαπημένης σας ΙΟΝ Αμυγδάλου;
Μια καθαρά Ελληνική σοκολάτα που παράγεται από την ΙΟΝ δεν θα μπορούσε ποτέ να ‘προδώσει’ την χώρα και τους ανθρώπους που την έφεραν στην κορυφή της αγοράς σοκολάτας. Στον κάμπο του Συκουρίου Λαρίσης βρίσκεται ένα από τα τρία μεγαλύτερα κέντρα γεωργίας Αμυγδάλου στην Ελλάδα. Εκεί η ΙΟΝ διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό (γεωπόνους) το οποίο εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιέργειας σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2.1-2.2.

Με απλά λόγια, όλα τα αμύγδαλα της αγαπημένης σας ΙΟΝ Αμυγδάλου είναι Ελληνικά, από τον νομό Λαρίσης, και φυσικά επιλεγμένα από κτήματα με σωστή γεωργική διαχείριση. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι τα Αμύγδαλα μας είναι πρώτης ποιότητας, εύγεστα και τραγανά, όπως αρμόζει στην σοκολάτα ΙΟΝ Αμυγδάλου.

Γνωρίζετε που καλλιεργούνται Αμύγδαλα στην Ελλάδα;
Τρία είναι τα βασικά κέντρα γεωργικής παραγωγής Αμυγδάλου στην Ελλάδα: ο νομός Λαρίσης, ο νομός Μαγνησίας και ο νομός Καβάλας. Η ΙΟΝ αγοράζει εξολοκλήρου Ελληνικά ποιοτικά Αμύγδαλα  από  τον νομό Λαρίσης, περιοχή Συκουρίου. Περίπου 2.000 τόνοι Αμυγδάλου παράγονται στην ευρύτερη περιοχή Συκουρίου Λαρίσης τον χρόνο και η ΙΟΝ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης καθώς αγοράζει για τις ανάγκες της παραγωγής της περίπου το 1/3 των ποσοτήτων αυτών.

Στην ΙΟΝ πιστεύουμε ότι μόνο το Ελληνικό Αμύγδαλο με την ωραία και ιδιαίτερη γεύση του είναι αντάξιο της σοκολάτας ΙΟΝ Αμυγδάλου. Επιπλέον ο έλεγχος όλης της διαδικασίας παραγωγής, από εξειδικευμένο γεωπόνο της ΙΟΝ, μας εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα της βασικής μας αυτής πρώτης ύλης, το Αμύγδαλο.

Γνωρίζετε ποιες ποικιλίες Αμυγδάλου καλλιεργούνται στην Ελλάδα;
Δυο είναι οι ποικιλίες Αμυγδάλου που καλλιεργούνται στην χώρα μας. Η ποικιλία Texas, αμερικανικής προέλευσης με σχήμα καρπού ωοειδές και η ποικιλία Ferragnes,  γαλλικής προέλευσης με σχήμα καρπού επίμηκες και αισθητά μεγαλύτερος από εκείνων της Texas.

Στην ευρύτερη περιοχή του Συκουρίου, στον κάμπο της Λάρισας, καλλιεργούνται και οι δυο αυτές ποικιλίες Αμυγδάλου. Η ΙΟΝ, αγοράζει αποκλειστικά όλη την ποσότητα Αμυγδάλων που χρειάζεται για την ΙΟΝ Αμυγδάλου αλλά και για άλλα προϊόντα σοκολάτας με Αμύγδαλα, από την περιοχή αυτή. Μάλιστα για να εξασφαλίσει την απόλυτη ποιότητα του καρπού εφαρμόζει σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιέργειας στα κτήματα (οπωρώνες) των καλλιεργητών με τους οποίους συνεργάζεται. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι τα αμύγδαλα της ΙΟΝ Αμυγδάλου είναι τόσο γευστικά και ιδιαίτερα. Είναι Ελληνικά και η ΙΟΝ ελέγχει όλη την διαδικασία παραγωγής τους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

 

Info

View Project
  • /
Untitled Document